Bel ons : Lommel - 011/54 29 20

Hoe je plafond schilderen?

//Hoe je plafond schilderen?

Hoe je plafond schilderen?

1. Bescherm de rest van je ruimte

Start je schilderklus in een ruimte altijd met het plafond. Zo kan je eventuele spatten op de muren nadien overschilderen.

Haal de lampen en gordijnen weg en leg een dik stuk plastic op de vloer. Kasten die je moeilijk kunt verplaatsen, dek je af met een dunne folie.

Plafond afplakken met schilderstape voor schilderen

2. Bereid het plafond voor

Wrijf oneffenheden weg met een breed plamuurmes. Putten, barsten of spleten vul je met een binnenvuller. Laat daarna het vulmiddel uitharden, schuur vlak en stof af. Plak vervolgens de randen nauwkeurig af met afplaktape.

Je kan eventueel ook een stuk krant tegen de rand van het plafond kleven, zo bescherm je de muren. Extra handig, maar wel wat duurder : brede rollen afplaktape of afplakfolie met een zelfklevende rand.

Is je plafond al eens geschilderd, of is het vettig? Reinig het dan met ammoniakwater: 10% ammoniak in warm water. Laat goed drogen.

Hoeken schilderen van plafond en muur met een verfborstel

3. Verf een grondlaag

Begin hoe dan ook met een laag Levis Primer Mur & Plafond. Voor een perfect eindresultaat zonder aanzetten of strepen is het belangrijk dat het plafond volledig gedekt is vóór je aan de eindlagen begint. Als dit met één laag primer niet lukt, is het best om nog een tweede laag aan te brengen.

Plafond schilderen met verfrol met verlengstuk

4. Werk af met een matte plafondverf

Voor de afwerking gebruik je daarna Levis Plafond: een extra matte plafondverf die een mooi, egaal resultaat garandeert. Deze verf camoufleert kleine oneffenheden in het plafond. Je zal ook geen aanzetten van de verfrol meer zien.

Volg volgende stappen voor een perfect resultaat:

  1. Schilder eerst de randen en hoeken met een borstel.
  2. De rest van het plafond werk je af met een rol.
  3. Breng een paar keer verf aan in een vierkant van ongeveer 70 bij 70 cm. Verdeel de verf kruiselings en gelijkmatig en rol vervolgens uit in dezelfde richting.
  4. Schilder daarnaast een nieuw vierkant. Verdeel de verf zoals voorheen en rol dan zachtjes over de overlappingen en over een deel van het vorige vierkant.

Nuttige tip: Als je met een rol verft, vul dan het verfbakje voor de helft en dop de rol erin. Haal hem een paar keer langs het afstrijkgedeelte, dop de rol nogmaals in de verf en schilder opnieuw over het afstrijkgedeelte tot het hele roloppervlak met verf is doordrenkt.

2017-09-16T10:05:25+00:00