Bel ons : Lommel - 011/54 29 20

Glaswol plaatsen: Hoe doe je dat?

//Glaswol plaatsen: Hoe doe je dat?

Glaswol plaatsen: Hoe doe je dat?

 

Glaswol isolatie: de voordelen

Glaswol is een van de meest gebruikte isolatiematerialen in woningen. Het materiaal is opgebouwd uit een combinatie van verwerkte glasscherven en puur zand. Je hebt twee hoofdvormen van glaswol: glaswol in de vorm van dekens en glaswol platen. Glaswol heeft veel voordelen in vergelijking met ander isolatiemateriaal. Wat zijn zoal de voordelen van het aanbrengen van glaswol? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

  1. Glaswol is gemakkelijk te plaatsen, ook door wat minder ervaren doe-het-zelvers.
  2. De brandveiligheid van glaswol is groot.
  3. Glaswol is zacht, waardoor onregelmatigheden eenvoudig weggewerkt kunnen worden.
  4. Je kunt glaswol zowel toepassen voor thermische als voor akoestische isolatie.
  5. Als je kiest voor glaswol, kies je voor een relatief goedkope en snelle manier van isoleren.
  6. Het mooie van glaswol is dat het een recycleerbaar product betreft dat gewonnen wordt uit restmaterialen. Glaswol is dan ook een duurzame en milieuvriendelijke keuze, dat na gebruik ook altijd weer opnieuw gerecycleerd kan worden.

Glaswol plaatsen: stappenplan

Waar moet je precies op letten als je zelf glaswol wilt plaatsen? Volg in elk geval het onderstaande stappenplan met belangrijke tips!

  1. Kijk eerst welke dikte glaswol – die varieert tussen 10 mm en 300 mm – je nodig hebt om een te isoleren ruimte goed op te vullen en zo de hoogst mogelijke isolatiewaarde te bereiken.
  2. Kies hierbij ook het gewenste soort glaswol: flensdekens, glaswol platen of bulk glaswol.
  3. Zorg voor een dampscherm – dit kan ook een plastic zeil zijn – langs de binnenkant van de te isoleren ruimtes. Hiermee voorkom je dat het materiaal vocht absorbeert uit de ruimtes.
2018-11-27T13:13:50+00:00